Tuin Beleven

tuin belevenTuin beleven Als ik even tijd heb, en het weer laat het toe, ben ik in de tuin. Mijn eigen moestuin. Er is altijd wel iets te doen, wieden, planten, water geven, en natuurlijk oogsten. Op de tuin, aan het werk; wat niet voelt als werk ; ontspan ik, mijn hoofd wordt leeg en door de bezigheden wordt je vanzelf vrolijk. Heerlijk eigen groente uit je tuin, eerst het poten of leggen van de bonen, of het zaaien van sla. Daarna het verzorgen, en dan op een dag kun je oogsten. Het hele proces is genieten. Alles heeft zijn tijd nodig, je kunt het niet versnellen, alleen de omstandigheden, Optimaliseren , zorgen dat het onkruid niet de overhand krijgt. Dat is op klei grond nog best een uitdaging. In mijn tuin staan bloemen en groente door elkaar, het wisselt elkaar af. De goudsbloemen, oogst Indische kers en de prachtige blauwe bloemen van de bourage maken alles tot een kleurrijk geheel. Het maakt me vrolijk en bovendien kun je met deze bloemen ook je salade nog versieren, ze zijn eetbaar. De tuin is mijn sportschool.