Pasen

Wat betekend Pasen voor jou? Een ontbijt met eieren, of eitjes verstoppen en zoeken? is het die grote paastaart? Het zijn allemaal dingen die verbonden zijn met pasen, die veel plezier kunnen geven, maar er is meer . Pasen is toch het feest van hoop, verwachting, opstanding, opnieuw geboren worden. De Johannes passie wordt nu uitgevoerd en daarin wordt het verhaal verteld van Christus en zijn weg naar de kruisiging. In de Christus partij die gezongen wordt zijn twee regels die bij mij binnen kwamen; zal ik niet de beker drinken die mijn vader mij gegeven heeft. En hij zegt; diegene die je zoekt, ik ben het. Kun jij het leven nemen zoals het gegeven wordt? Kun jij zeggen dat je bent, wie je ten diepste bent? De Zon die nu al zoveel kracht heeft in de natuur, die zon in jou, hoe staat het daarmee? Fijne Paasdagen toegewenst.